Йога за мама и бебе

на

  Кога можеш да започнеш да практикуваш с бебето? Веднага, когато си готова 😉 Разбира се, в началото детенцето ще си лежи и ще те наблюдава ❤ Когато вече може да задържа главичката си само, може и да участва. Но ти не чакай този момент, а започвай своята практика за възстановяване, колкото се може по-рано, в момента, в който се почувстваш добре (обикновено 2-3 седмици след нормално и 5-6 седмици след секцио). С упражненията лека-полека ще възвърнеш формата и силата си ❤ Ако си готова, виж как да се подготвите за практика:

За теб: Осигури удобно място и време, само за вас. Нека дрехите са удобни и леки, без да те пристягат никъде. Йога мат е предимство, но можеш да използваш и каквато постелка имаш. Важно е да си с боси крачета, за да не се хлъзгаш. Добре е да практикуваш поне 2-3 часа след хранене. По време на практика наблюдавай тялото си, прави упражненията дотам, докъдето се чувстваш комфортно. Внимавай да не задържаш дъха си. Ако случайно ти се завие свят или ти премалее, можем да спреш, да дишаш дълбоко, а пиеш малко вода или просто да си починеш в детска поза.

За бебето: Практикувайте в добре затоплена и проветрена стая, минимум час и половина след хранене. Колкото по-малко дрешки има детето, толкова по-удобно и комфортно ще му бъде по-време на упражненията. Започни, като  го поставиш на постелката, по гръбче, и нежно му говориш (можеш да му обясняваш, какво ще правите сега). Можеш да пуснеш нежна музика за фон, с природни звуци, или изпълнения на пиано (бебетата обичат Моцарт и Бетовен). Нека изборът ти на музика зависи от това, дали детето е по-енергично, по-емоционално и подвижно – тогава използвай по-релаксираща и успокояваща музика, а ако е по-спокойно и отпуснато, използвай по-динамична музика. В позите, в които не участва, винаги поставяй детето така, че да имате визуален контакт и да можеш да го докосваш.

Твой верен помощник, независимо къде си, могат да бъдат Йога карти „Мама и бебе“

 

 

~~~ ❤ Намасте ❤ ~~~

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s